Biografie

Angelique Speltie heeft in de jaren 80 Creatieve Therapie Muziek in Amersfoort gestudeerd. Sinds het behalen van de post-HBO Speltherapie in 1995 is ze werkzaam als speltherapeut.
Daarnaast is Angelique werkzaam als orthopedagoog, sinds het verkrijgen van de master Orthopedagogiek  aan de universiteit Leiden.

Tijdens haar (poli-)klinisch werk in de kinderpsychiatrie heeft ze zich gespecialiseerd in de behandeling van hechting en trauma. Hiervoor heeft ze opleidingen  gevolgd op het gebied van hechting o.a.:  Basisjaar en middenniveau Symbooldrama/dagdroomtherapie (K.I.P.),  Differentiatietherapie bij Anniek Thoomes, Basistraining level 1 en 2 Theraplay bij Theraplay Academie (Bettie Sleeuw), Basisvertrouwentherapie bij Basic Trust: het begeleiden en behandelen van jongeren en volwassenen op het gebied van  hechting,  adoptie en basisvertrouwen. Op het gebied van traumabehandeling zijn o.a. de opleidingen gedaan:  Embodied Mentalizing (Centrum Hecht), WriteJunior (UvAMinds), EMDR Master practioner BivT (René Veraar), EMDR Basis- en vervolgcursus TEP (Peter Baldé),

Angelique werkt momenteel naast haar praktijk in Delft op de poli-kliniek van een GGZ-jeugd instelling als speltherapeut, EMDR behandelaar en orthopedagoog.

IMG_0982.klein